Kapı Gıcırtısı Nasıl Giderilir? (ÇÖZÜLDÜ)

Kapılar menteşe ve montaj yerlerinin belirli bir süre sonra kullanımına bağlı olarak pas, toz vb. nedenlerle aşınma yapar ve bazen sizi ve hatta bazen komşularınızı bile rahatsız eden gıcırtılar çıkarabilir. Eğer buna benzer küçük ama rahatsız eden sorunlarınız varsa işte çözüm yolu

En malum bilgi eskiden süregelen makine yağıdır. Sizlerde menteşelere küçük damlalar halinde yağ damlatarak ilk çözümü deneyebilirsiniz. Eskiden zeytinyağı kullanarak kapı veya ahşap gıcırtılarını gidermek de yaygın bir yöntemdi. Her ne kadar bu yöntem bugün çok hijyenik gibi durmasa da halen etkin bir çözüm olduğunu belirtmemizde fayda var. Nitekim doğal olan her zaman doğal çözümler getirir. Mum eriterek kapı aksesuarlarını da yağlamak mümkündür. Mumu eritip geri donmadan küçük parçalar halinde kapı aksamlarına ve menteşe oyuklarına sürebilirsiniz. Bunun oldukça etkili bir yol olduğunu zamanla göreceksiniz.

Bulaşık deterjanı ile de kapı yağlanır. Olur mu demeyin, ev hanımlarının sıklıkla başvurduğu bir yoldur. Sünger yardımıyla bu işlemi yapıp etkilerini kısa sürede göreceksiniz. Yine aynı şekilde vazelin, gres yağı, bebek yağı vb. sıvılarla yağlama yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Pas ve yağ sökücü veya çözücü spreylerde zaman zaman gıcırtı gidermede kullanılıyor ancak unutmayınız aşırı kimyasal içeren bu maddeleri dikkatli kullanmalısınız. Zira hem size hem de aile bireylerine özellikle de bebeklere olumsuz etkisi çok fazla.

Tüm bunları denediniz ama yine gıcırtı sorunu düzelmedi. O zaman kapınızın oturduğu zeminde veya kapının üst kirişinde binanın zamanla yerine oturmasından kaynaklı basıklıklar ve sıkışıklıklar var demektir. Bu profesyonel bir işçilik gerektirir ve inşaat-doğrama alnına girer.

Eğer böyle bir tespitiniz olması halinde EgepenAkçayapı – İç ve Dış Yapı Dekorasyon bizimle aşağıdaki iletişim bilgilerinden iletişime geçebilir, deneyimli ustalarımızdan teknik destek alabilir veya iş yerimize gelerek seçenekleri birlikte değerlendirebiliriz.

Gıcırtısız günler dileriz…

EGEPEN AKÇAYAPI – BEYLİKDÜZÜ İSTANBUL

Gürpınar Mah. Gürpınar Cad. No: 26/A

0536 640 53 11
0212 880 15 07

www.egepenakcayapi.com